IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
GOLORUK NAROD BRANI SVETINJE; SUKOBI SA POLICIJOM ŠIROM CRNE GORE SE NASTAVLJAJU! (VIDEO)

Bura, blokade puteva i neredi koji traju već danima; a i protesti koji se tek najavljuju širom Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ne jenjavaju ! Čak šta više primećeno je zaoštravanje strana. Večeras u PODGORICI POSLE 21 H je bilo alarmantno.

Tim povodom Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je hitnu telefonsku sjednicu, povodom najnovijih protestnih dešavanja širom Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Ocijenjeno je da se prešla granica normalnog izražavanja protesta. Građani se pozivaju da pravo na slobodu mirnog okupljanja koriste u skladu sa standardima. Kada demonstracije postaju nasilne policija ima obavezu da uspostavi javni red i mir", rečeno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Tokom blokade saobraćaja na Cijevni povrijeđen je policijski službenik Dalibor Živković kojem je pomoć ukazana u Urgentnom bloku KCCG.
Večeras posle 21h, ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici došlo je do novog sukoba, između policije i protestanata tj. više stotina građana koji su protestovali u centru Podgorice, uzvikujući parole “Milo lopove, ne damo ti svetinje”, “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija” i “Hoćemo suzavac”.
Policija je i bacila suzavac koji se osećao i u stanovima, a navodno je pokušala nasilno da upadne u Hram Hristovog Vaskrsenja, javljaju lokalni mediji.

Demonstranti u Nikšiću, koji protestuju zbog donošenja zakona kojim crnogorske vlasti otimaju hramove SPC, krenuli su ka rodnoj kući Mila Đukanovića.

Danas, još ranije, pre oko 4 h, došlo je do sukoba i u Zeti (gradska opština Podgorice).
Protestani su najavili da će svaki dan izražavati svoje negodovanje i nezadovoljstvo povodom donetog "sramnog" zakona na kako navode - nezakonit način.

Autor i urednik - I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR