SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
POBEDA VUCICA GLASANJE SUTOMORE


Na najvećem biračkom mjestu u Crnoj Gori za predsjedničke izbore u Srbiji – Sutomoru najviše glasova je dobio predsjednički kandidat Aleksandar Vučić, saopštio je predsjednik Biračkog odbora Milenko Jovanović.

Jovanović je rekao da je na tom biračkom mjestu bilo upisano 227 birača, od kojih je 217 iskoristilo pravo glasa, što je u procentima 95,5 odsto.

„Najviše glasova je dobio predsjednički kandidat Aleksandar Vučić – za njega je glasao 200 birača sa pravom glasa,ili 92,1 posto, drugi je Vojsilav Šešelj sa 9 glasova, Saša Janković je dobio dva glasa, Luka Masimović dva glasa i jedan glas predsjednički kandidat Vuk Jeremić„, rekao je Jovanović agenciji Srna.

Kada je riječ o glasanju na biračkom mjestu u Konzulatu Srbije u Herceg Novom, na tom biračkom mjestu je bilo upisano oko 200 glasača od kojih je pravo glasa iskoristilo njih 164 ili 83 odsto.

Kako je Srni rekao konzul Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović najviše glasova je dobio predsjednički kandidat Aleksandar Vučić.

„Za Vučića je glasalo 68 birača , za Sašu Jankovića 47, Luku Maksimovića 19, dok predsjednički kandidati Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić dobili po deset glasova“, rekao je Dojčinović.

Predsjednik Biračkog odbora u Beranama Faruk Jašarović rekao je da je na tom glasačkom mjestu bilo upisano oko 140 birača , od kojih je glasalo njih 109 ili 78 odsto.

„Najviše glasova dobio je predsjednički kandidat Aleksandar Vučić 102 glasa ili 93 posto, Boško Obradović tri glasa i po jedan glas Luka Maksimović, Vuk Jeremić i Nenad Čanak“, rekao je Jašarović.

Zamijenik Predsjednika Biračkog odbora u Ambasadi Srbije u Podgorici Nikola Ratković saopšto je samo da je na tom biračkom mjestu od 160 upisanih birača glasalo njih 107 ili 63 odsto. Izbori za predsjednika Srbije na četiri izborna mjesta u Crnoj Gori protekli su u demokratskoj atmosferi, bez ijednog incidenta i nepravilnosti.

Glasanje bez nepravilnosti

U Srbiji su u 7.00 sati otvorena biračka mjesta širom zemlje za predsjedničke izbore na kojima pravo glasa ima 6.724.949 upisanih birača. U trci za predsjednika je 11 kandidata: Saša Janković, Vuk Jeremić, Miroslav Parović, Saša Radulović, Luka Maksimović, Aleksandar Vučić, Boško Obradović, Vojislav Šešelj, Aleksandar Popović, Milan Stamatović i Nenad Čanak. Prema poslednjim podacima, koje je objavila agencija Ipsos, do 14 časova izlaznost je bila 29,2%.

U Crnoj Gori za predsjednika Srbije glasa se na četiri biračka mjesta, i to u Sutomoru, Beranama, Podgorici i Herceg Novom. Biračka mjesta otvorena su u 7 časova, i glasanje se odvija bez poteškoća.

Od četiri biračka mjesta u Crnoj Gori na kojima se glasa za predsjednika Srbije, najveća izlaznost je na biračkom mjestu u Sutomoru, gdje je do 17.00 časova glasalo 87 odsto birača.

U Herceg Novom broj izašlih birača je 75 odsto, u Podgorici 55, a u Beranama više od 50 odsto.

Predsjednik Biračkog odbora u Sutomoru Milenko Jovanović rekao je Srni da je izlaznost u Sutomoru odlična i da sve protiče u najboljem redu.

„Izborni dan protiče u demokratskoj atmosferi, bez problema. Izlaznost je velika, 87 odsto, i nadamo se da će do kraja izbornog dana biti još veća“, naveo je Jovanović.

Konzul Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović kaže za Srnu da je na ovom biračkom mjestu do 17.00 časova glasalo više od 75 odsto birača.

„Sve je u najboljem redu, izborni proces odvija se u skladu sa zakonom. Izlaznost je velika“, istakao je Dojčinović i dodao da nije bilo nijedne nepravilnosti.

Zamjenik predsjednika Biračkog odbora u Ambasadi Srbije u Podgorici Nikola Ratković naglasio je da je izlaznost do 17.00 časova veća od 55 odsto, te da se izborni proces odvija nesmetano.

Predsjednik Biračkog odbora u Beranama Faruk Jašarović potvrdio je da je izlaznost na ovom biračkom mjestu do 17.00 sati veća od 50 odsto.

„Nemamo nikakvih problema, izlaznost je dobra“, kaže Jašarović. Na četiri biračka mjesta u Crnoj Gori glasa oko 750 birača na predsjedničkim izborima u Srbiji, a najveće biračko mjesto je u Sutomoru koje broji 230 birača, u Herceg Novom nešto više od 200, Podgorici više od 160 i Beranama više od 140.

Birališta u Crnoj Gori za predsjedničke izbore u Srbiji biće zatvorena u 20.00 časova.

Tok izbornog dana

Milenko Jovanović, predsjednik najvećeg biračkog mjesta koje je u Sutomoru, kazao je ranije za IN4S da je izlaznost do 9 časova na tom biračkom mjestu oko 18 procenata, i da glasanje protiče u najboljem redu.

Bez problema se glasa i u Herceg Novom, potvrdio je Zoran Dojčinović, konzul Srbije i predsjednik biračkog mjesta u tom gradu. Da glasanje protiče bez problema u ambasadi Srbije potvrdila je predsjednica Biračkog odbora i ujedno konzul Srbije u Podgorici Dragana Vapa.

„Otvorili smo biračko mjesto na vrijeme, i sve je u najboljem redu“, kazao je za portal IN4S Faruk Jašarović, predsjednik Biračkog odbora u Beranama.

Van Srbije pravo glasa može da ostvari 11.590 državljana Srbije.

IZVOR: PORTAL www.in4s.net

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR